Translate

26 oct. 2012

Pregatirea locului pentru plantare

Intainte de plantarea propriu-zisa a puietiilor de nuc altoiti se vor exevuta urmatoarele lucrari:
 - pichetarea se face tinand seama de limitele parcelelor, cu picheti din lemn de 60-50cm inaltine si 3-4cm grosime. Asezarea puietilor de nuc fata de limitele parcelelor (hotarele cu vecinii) se face la o distanta de cel putin 4-5m.
 - orientarea randurilor se face tinand seama de panta terenului, daca panta este de peste 6-7° (se aseaza randurile pe curbele de nivel), de pozitia soarelui (randurile se orienteaza pe directia nord-sud pentru ca lumina sa fie repartizata egal pe toate partile coroanei)
Pichetare teren - euroavia-ge.com
 - dupa pichetare se trece la saparea gropilor pentru plantare (manual sau mecanic), de regula aceastea se fac de 1/1/0,8m. Cu cat solurile sunt mai putin favorabile cu atat gropile ar trebui sa fie de dimensiuni mai mari.
 - concomitent cu saparea gropilor se face si fertilizarea locala
 - partea de sol rezultata din pamantul scos din partea de sus a gropii se amesteca cu 25-30kg de gunoi de grajd (se recomanda balegar de vaca) si 50-60g superfosfat si 50-60g de sare potasica apoi se introduc in groapa (cel putin la jumatate din adancimea gropii).
 - repichetarea terenului pentru pozitionarea locului definitiv de asezarea pomului se face cu tutori de 1,2 - 1,5m inaltime si 5-6cm grosime de care se leaga puietii de nuc in primii 2-3 ani.